Japanska Uniqlo är som Zara eller H&M, med en stor internationell fan base. Men de har inga butiker i Sverige. Så hur ska man göra om man vill ha exempelvis en av deras dunjackor.

Uniqlo, som i sitt hemland uttalas ungefär joo-ni-kå-lå, är ett japanskt företag som är verksamt inom det som brukar kallas fast fashion. Det innebär att H&M och Zara hör till deras största konkurrenter. Det som skiljer ut Uniqlo är kvaliteten, som är lite bättre. Kanske är kläderna också en aning mer tidlösa, utan att för den skull vara tråkiga.Uniqlo-butik i Hongkong

Ska man bara ha ett plagg från Uniqlo så är det dunvästen, som tar liten plats men värmer mycket under en rock eller kappa. Tyvärr har kedjan inte några butiker i Sverige. Det har varit på gång i flera år, vilket man ser bl.a. i den här artikeln från 2011, men än så länge har det inte hänt. Kanske är det den ekonomiska krisens fel. Nyligen stängde man flera butiker i USA, så att man öppnar i Sverige inom den närmaste tiden är inte troligt.

Det går att köpa kläder från Uniqlo på nätet. Man kan också titta på sajter som Tradera och Blocket. Nackdelen med det är att man sällan kan byta kläderna, vilket man ju kan om man köper dem nya på nätet. Å andra sidan kan man göra riktiga fynd om man köper begagnat.